Fjärrvärme

Fjärrvärme i Jönköping

Driftsäkert och bekvämt men inte billigast

Fjärrvärme är ett mycket bekvämt och driftsäkert sätt att värma huset med. I huset måste en fjärrvärmeväxlare installeras samt en anslutning mot det lokala energiverkets ledningssystem i gatan. Värmeväxlaren överför värmen från energiverkets ledningar i marken till husets värmesystem samt producerar tappvarmvatten. Förhållandevis låga investeringskostnader men tänk på att energin ni köper av er distributör följer marknadens prisutveckling.

Så fungerar fjärrvärme i Jönköping

Fjärrvärme är en metod för uppvärmning där ett system levererar värme till ett större antal bostäder eller byggnader. Med den här uppvärmningsmetoden produceras värmen i ett centralt kraftvärmeverk och fördelas sedan till konsumenterna via ett rörsystem i marken.  Det smidiga med den här typen av uppvärmning är alltså att man endast behöver elda på ett ställe och ändå kan värma upp många hushåll samtidigt. Man kan kalla det för ett slags kretslopp, i kraftvärmeverket värms vatten upp, som pumpas ut till husen via rören i marken. Sedan pumpas vattnet tillbaka till kraftvärmeverket och värms upp igen.

Beroende på vad man använder för att driva kraftvärmeverket kan fjärrvärme vara ett miljövänligt alternativ. Förr var det vanligt att kol och olja användes för förbränningen, men idag är det många som istället börjat använda förnybara bränslen som biobränsle från skogen eller exempelvis hushållsavfall.

fjärrvärme i Jönköping

Fördelarna med fjärrvärme

Fjärrvärme är en populär uppvärmningsform som står för mer än hälften av Sveriges uppvärmning samtidigt som den är både miljövänlig och energieffektiv. Det faktum att man kan ta tillvara på exempelvis avfall gör fjärrvärme till en uppvärmningsform som är klimatsmart och hållbar.

Dessutom är det ett säkert sätt att utvinna värme på, även om det skulle bli riktigt kallt utomhus. Värmeväxlaren tar inte heller så stor plats och behöver ej fyllas på med bränsle, vilket gör att det är ett enkelt värmesystem att hantera för konsumenten.

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!
Ni kanske vill installera ny blandare i ert kök eller byta en wc stol. Badrumsrenoveringen kan vara ett faktum eller så planerar ni en investering i ny värmeanläggning. Det kan vara dags för tillbyggnad av huset eller kanske rent av bygga nytt. Om ni vill få grepp om kostnader rörande våra tjänster, stora som små, kontakta oss!

Använd formuläret för att lämna en intresseförfrågan eller kontakta oss direkt.

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

Jag är intresserad av
BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

Kontakta Oss

036-14 16 29
info@stahlgrensvvs.se

Postadress
Box 263
561 23, Huskvarna

Besök Oss

Besöksadress
Ståhlgrens VVS Service AB
Grännavägen 24C
561 34 , Huskvarna

Tyck till

Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

Tipsa oss

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

Copyright © 2020 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping