Bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Stabil värmekälla med hög verkningsgrad

Berggrunden är en stabil värmekälla där temperaturen varierar väldigt lite under året. Ett eller flera hål borras ner till ett djup av mellan 70-150 meter. Borrhålets samt värmepumpens storlek dimensioneras efter det geografiska områdets årsmedeltemperatur samt fastighetens befintliga energibehov. I det vattenfyllda borrhålet leds en kollektorslang som är fylld med vätska bestående av 70% vatten och 30% etanol. Genom att cirkulera vätskan ner i borrhålet hämtas energin från berget. En bergvärmepump kan sänka energiförbrukningen med så mycket som 70%. En oerhört effektiv energikälla som kräver ytterst lite tillsyn o service.

Läs mer på Wikipedias sida om bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Bergvärme i Jönköping

Fördelarna med bergvärme

Det finns många fördelar med att installera bergvärme i sitt hem. Bland annat tar den en väldigt liten plats på din tomt. Borrhålet mäter bara ca 15 cm i diameter och när lite tid gått och gräset repat sig syns inte hålet alls. Värmepumpen som installeras är ungefär lika stor som ett kylskåp.

Att installera en bergvärmepump kan verka som en dyr affär. Och ja, det kostar lite, men om man räknar på hur länge en bergvärmepump håller så inser man snabbt att det är en investering som på sikt kan vara riktigt lönsam. Ur ett långsiktigt perspektiv kan man få tillbaka kostnaden för att installera den eftersom värmekostnaderna blir märkbart mindre.

När man väl installerat sin bergvärme är det dessutom en enkelt och smidigt alternativ som inte kräver speciellt mycket underhåll. Eftersom den inte behöver varken sotning eller bränsleförsörjning krävs inget hårt arbete för att hålla sitt hus varmt.

Dessutom är bergvärme en naturlig energikälla som utnyttjar solenergin som finns lagrad i marken. Dessutom kan bergvärmepumpen under sommaren även generera kyla för att hålla hemmet svalt.

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!

Kanske vill du installera en ny toalettstol eller varför inte en ny blandare i köket? Kanske ska badrummet renoveras eller funderar du på en ny värmeanläggning? Eller ska drömhuset äntligen byggas? Oavsett projekt – hör av dig till oss. Vi berättar gärna om vad vi kan hjälpa dig med i ditt projekt. Oavsett omfattning av projekt – finns vi där.

Använd formulerat här för att lämna en intresseförfrågan – så kontaktar vi dig. Eller ring direkt!

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Jag är intresserad av

  BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

  Kontakta Oss

  036-14 16 29
  info@stahlgrensvvs.se

  Postadress
  Box 263
  561 23, Huskvarna

  Besök Oss

  Besöksadress
  Ståhlgrens VVS Service AB
  Grännavägen 24C
  561 34 , Huskvarna

  Tyck till

  Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

  Tipsa oss

  Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Copyright © 2022 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping