Bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Stabil värmekälla med hög verkningsgrad

Berggrunden är en stabil värmekälla där temperaturen varierar väldigt lite under året. Ett eller flera hål borras ner till ett djup av mellan 70-150 meter. Borrhålets samt värmepumpens storlek dimensioneras efter det geografiska områdets årsmedeltemperatur samt fastighetens befintliga energibehov. I det vattenfyllda borrhålet leds en kollektorslang som är fylld med vätska bestående av 70% vatten och 30% etanol. Genom att cirkulera vätskan ner i borrhålet hämtas energin från berget. En bergvärmepump kan sänka energiförbrukningen med så mycket som 70%. En oerhört effektiv energikälla som kräver ytterst lite tillsyn o service.

Läs mer på Wikipedias sida om bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Bergvärme i Jönköping

Fördelarna med bergvärme

Det finns många fördelar med att installera bergvärme i sitt hem. Bland annat tar den en väldigt liten plats på din tomt. Borrhålet mäter bara ca 15 cm i diameter och när lite tid gått och gräset repat sig syns inte hålet alls. Värmepumpen som installeras är ungefär lika stor som ett kylskåp.

Att installera en bergvärmepump kan verka som en dyr affär. Och ja, det kostar lite, men om man räknar på hur länge en bergvärmepump håller så inser man snabbt att det är en investering som på sikt kan vara riktigt lönsam. Ur ett långsiktigt perspektiv kan man få tillbaka kostnaden för att installera den eftersom värmekostnaderna blir märkbart mindre.

När man väl installerat sin bergvärme är det dessutom en enkelt och smidigt alternativ som inte kräver speciellt mycket underhåll. Eftersom den inte behöver varken sotning eller bränsleförsörjning krävs inget hårt arbete för att hålla sitt hus varmt.

Dessutom är bergvärme en naturlig energikälla som utnyttjar solenergin som finns lagrad i marken. Dessutom kan bergvärmepumpen under sommaren även generera kyla för att hålla hemmet svalt.

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!
Ni kanske vill installera ny blandare i ert kök eller byta en wc stol. Badrumsrenoveringen kan vara ett faktum eller så planerar ni en investering i ny värmeanläggning. Det kan vara dags för tillbyggnad av huset eller kanske rent av bygga nytt. Om ni vill få grepp om kostnader rörande våra tjänster, stora som små, kontakta oss!

Använd formuläret för att lämna en intresseförfrågan eller kontakta oss direkt.

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

Jag är intresserad av
BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

Kontakta Oss

036-14 16 29
info@stahlgrensvvs.se

Postadress
Box 263
561 23, Huskvarna

Besök Oss

Besöksadress
Ståhlgrens VVS Service AB
Grännavägen 24C
561 34 , Huskvarna

Tyck till

Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

Tipsa oss

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

Copyright © 2020 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping