Bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Stabil med hög verkningsgrad

Berggrunden är en stabil värmekälla där temperaturen varierar väldigt lite under året. Ett eller flera hål borras ner till ett djup av mellan 70-150 meter. Borrhålets samt värmepumpens storlek dimensioneras efter det geografiska områdets årsmedeltemperatur samt fastighetens befintliga energibehov. I det vattenfyllda borrhålet leds en kollektorslang som är fylld med vätska bestående av 70% vatten och 30% etanol. Genom att cirkulera vätskan ner i borrhålet hämtas energin från berget. En bergvärmepump kan sänka energiförbrukningen med så mycket som 70% En oerhört effektiv energikälla som kräver ytterst lite tillsyn o service.

Bergvärme i Jönköping

På Wikipedia skriver de såhär om bergvärme:

Lågvärdig energin, i form av kall vätska, hämtas från grundvattnet i berggrunden. En bergvärmepump höjer temperaturen till en nivå lämplig för byggnadens vattenburna uppvärmningssystem. För detta utför bergvärmepumpen ett mekaniskt arbete vars energi även tillförs byggnaden.

Läs mer på Wikipedias sida om bergvärme

Bergvärme i Jönköping

Kontakta Oss

036-14 16 29
info@stahlgrensvvs.se

Postadress
Box 263
561 23, Huskvarna

Besök Oss

Besöksadress
Ståhlgrens VVS Service AB
Grännavägen 24C
561 34 , Huskvarna

Tyck till

Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

Tipsa oss

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

Copyright © 2019 Ståhlgrens VVS i Jönköping och Huskvarna