Värmepumpar

Värmepump i Jönköping

Återförsäljare av IVT värmepump i Jönköping

Auktoriserad återförsäljare av IVT

Vi på Ståhlgrens är auktoriserad återförsäljare och installatör för hela IVTs sortiment av värmepumpar. Vi hjälper dig med allt ifrån behovsanalys, installation och service av din IVT värmepump i Jönköping och Huskvarna.

Besök IVT’s hemsida för sortiment och inspiration.

IVT värmepump i Jönköping

Hur funkar det?

För de flesta husägarna är någon form av värmepump en god investering. Marknaden har vuxit kraftigt de senare åren. Tekniken har utvecklats och priserna sjunkit. Värmepumpen är i dag den uppvärmningsteknik som ökar snabbast bland landets småhusägare.

IVT Värmepump i Jönköping & Huskvarna

En värmepump är en ekonomisk och miljövänlig uppvärmningsteknik som utnyttjar den värme som solen lämnar efter sig i luft, mark och vatten. Värmepumpen genererar omkring tre gånger så hög effekt som tillförs genom att helt enkelt utnyttja naturlagarna på ett ovanligt raffinerat sätt. Principen är densamma som för ett kylskåp – fast omvänt. Istället för att överföra värme inifrån kylskåpet och ut till ditt kök, tar en värmepump upp överskottsvärme från omgivningen och avger den till värmesystemet i din villa.

Bergvärme

Berggrunden är en stabil värmekälla där temperaturen varierar väldigt lite under året. Ett eller flera hål borras ner till ett djup av mellan 70-150 meter.

Ytjordvärme

I markens ytskikt lagras solvärmen under sommarhalvåret. En 200–500 meter lång kollektorslang grävs ned till frostfritt djup (cirka en meter) och läggs i slingor i din mark.

Sjövärme

Kan passa er som bor vid vattnet. Sjövärme är en variant av bergvärme där kollektorslingan placeras på botten av ett vattendrag. Solenergin som lagras i vatten och bottenlager tas upp av systemet och används för att förånga kylmediet.

Luft/vattenvärme

Denna värmepumpstyp hämtar energi från utomhusluften och avger värme både till husets vattenburna värmesystem och tappvarmvatten. Begränsningen är att effekten avtar rejält vid riktigt låga utomhustemperaturer, men i stora delar av landet är det ytterst få dagar som den är lägre än -10°C.

Frånluftsvärme

Främst för nyproduktion. I fastigheter som är ventilerade med mekaniska fläktsystem kan värmen i den använda frånluften tas tillvara innan den lämnar huset. Vid nyproduktion av villor och småhus installeras ofta frånluftsvärmepumpar som standard.

Att välja rätt värmepump

En värmepump är ett bra alternativ för uppvärmning av de flesta hus, då de är effektiva och ger en låg uppvärmningskostnad. Dock kan det vara svårt att veta vilken typ av värmepump som passar bäst för just ditt hushåll.

Det finns en mängd olika sorters värmepumpar. Skillnaden mellan dom är till stor del varifrån de hämtar sin värme. Det finns värmepumpar som hämtar värme från mark, berg, vatten eller luft. När man ska välja värmepump får man ta hänsyn till vilket system som faktiskt fungerar på den plats där man bor. På vissa ställen ligger berget så pass långt ner att kostnaderna för att installera bergvärme kan bli väldigt höga. Då passar det bättre med exempelvis luft- och vattenvärme. Känner du dig osäker är du alltid välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig med tips och rådgivning inför ditt val av värmepump!

Fördelar med värmepumpar

Det finns många olika fördelar med en värmepump, som skiljer sig något beroende på vilken typ av pump du väljer. Det finns dock några gemensamma faktorer för alla värmepumpar.

Spara pengar

Genom att investera i en värmepump kan man sänka sina månadskostnader markant. Beroende på vad man har för värmesystem sedan innan och hur stort hus det gäller kan man ofta sänka sina uppvärmningskostnader med tusenlappar varje månad. Därför är det en lönsam investering, eftersom din pump kan återbetala sin installationskostnad på mindre än 10 år.

Miljövänlig

En värmepump utnyttjar energi från naturen på olika sätt beroende på vilken typ av pump du valt. En bergvärmepump exempelvis utnyttjar den solenergi som finns i marken som används, medan en luftvärmepump använder värme från luften utanför ditt hus. Oavsett vilken typ av värmepump du väljer tar den tillvara på energi som annars skulle gått förlorad, därav är det även ett bra miljöval!

Många olika alternativ

Det finns många olika typer av värmepumpar. Något som gör att det oftast finns en sort som passar dig, oavsett var du bor eller vad du har för hus. Eftersom det finns så pass många olika alternativ när man ska välja värmepump, kan det därför vara en bra idé att läsa på en del innan på egen hand. Då vet man vilka olika alternativ som finns och vilka man tror skulle passa en själv. Högre upp på sidan kan du läsa mer om olika sorters värmepumpar!

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!

Kanske vill du installera en ny toalettstol eller varför inte en ny blandare i köket? Kanske ska badrummet renoveras eller funderar du på en ny värmeanläggning? Eller ska drömhuset äntligen byggas? Oavsett projekt – hör av dig till oss. Vi berättar gärna om vad vi kan hjälpa dig med i ditt projekt. Oavsett omfattning av projekt – finns vi där.

Använd formulerat här för att lämna en intresseförfrågan – så kontaktar vi dig. Eller ring direkt!

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Jag är intresserad av

  BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

  Kontakta Oss

  036-14 16 29
  info@stahlgrensvvs.se

  Postadress
  Box 263
  561 23, Huskvarna

  Besök Oss

  Besöksadress
  Ståhlgrens VVS Service AB
  Grännavägen 24C
  561 34 , Huskvarna

  Tyck till

  Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

  Tipsa oss

  Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Copyright © 2022 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping