Frågor & svar

Frågor & svar

Jag är en händig hemmafixare som vill skruva med rör själv. Får jag det?

Ja det får man, men försäkringsbolagen ersätter sällan skador som uppstår av amatörs-installationer.

Jag har själv köpt material utan att först konsultera en VVS-firma, kan det innebära problem om ni installerar den?

Om du som kund köper eget material utan att först samråda med oss är det bra att först kontrollera så att det finns en monteringsanvisning med produkten. Om det inte finns en godkänd svensk monteringsanvisning till produkten kan vi som installatör neka installationen. Om vi anser att det går att göra en godkänd installation kan vi utföra den och bifoga en avvikelserapport om friskrivning för -produkt och funktionsgarantin.

Det sprutar vatten! Vad gör jag?


Om ni har kommunalt vatten, stäng av huvudkranen vid er vattenmätare. Om ni har eget vatten, stäng av strömbrytaren till er vattenpump. Kontakta oss omgående!

Hur ofta bör man lufta elementen?


Normalt räcker det med en kontroll per år. Om problem ändå uppstår kontakta oss.

Hur kan man förebygga vattenskador?


Regelbundna kontroller på utsatta områden såsom våtutrymmen, under diskbänk, bakom diskmaskin m.m. ökar chansen att upptäcka något misstänkt i tid. Är man osäker på något kontakta oss! Vi jobbar med ”säkervatten” installationer som avsevärt minskar risken för vattenskador.

Vad kostar det?


Den mest frekventa frågan av dom alla. Om det gäller mindre servicearbeten kan man oftast få svar direkt via en kontakt med oss. Större installationer kräver kanske ett kostnadsfritt hembesök för att vi skall kunna leverera en korrekt prisbild. Fyll i kontaktformuläret eller ring oss!

Hur betalar vi era tjänster?


Vi tillämpar fakturering för både företag och privatpersoner med 10-dagars kredit, samt förbehåller oss rätten till kreditupplysning på betalningsmottagare.

Erbjuder ni konsultation?


Ja, kontakta oss gärna för kostnadsfri rådgivning. Konsultation genom hembesök går även att boka mot vår gällande timdebitering.

Jag har dåligt tryck i mitt värmesystem


Om ni känner till var påfyllningen sitter på värmesystemet så börja med att fylla på till ca 1bar om tryckmätare finns (gäller slutet system) eller tills det rinner ur överfyllnadsröret ifrån expansionskärlet (gäller öppet system). Om det visar sig att trycket sjunker bör man göra en felsökning av en auktoriserad installatör. Kontakta oss.

Det bubblar i mina element, vad gör man?


Se till att det är rätt tryck i värmesystemet. Stäng av cirkulationspumpen i värmekretsen. Lufta ur elementen. Fyll på mer vatten om så behövs. Starta cirkulationspumpen.

Kan man eliminera avloppsstopp? 

Köksavlopp är känsliga för matfett. Om man sköljer använt porslin eller kanske en kastrull i diskhon, använd hett vatten och efterspola en stund. Matfett har en förmåga att sätta sig på rörens väggar och bygger snabbt upp ett stopp. Se till att göra en regelbunden kontroll av golvbrunnar och se till att det är rent ifrån hår och schamporester i dess vattenlås. Detta gäller även vattenlås för tvättställ. För mycket skräp i vattenlåsen kan dessutom leda till otrevlig lukt.

Behöver jag förbereda min vattenutkastare inför vintern?


Ja, se till att koppla loss trädgårdsslangar och diverse anslutningsnipplar. Dessa kan motverka självdräneringens funktion på kranen som sen kan leda till att den fryser sönder under vintern.

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!

Kanske vill du installera en ny toalettstol eller varför inte en ny blandare i köket? Kanske ska badrummet renoveras eller funderar du på en ny värmeanläggning? Eller ska drömhuset äntligen byggas? Oavsett projekt – hör av dig till oss. Vi berättar gärna om vad vi kan hjälpa dig med i ditt projekt. Oavsett omfattning av projekt – finns vi där.

Använd formulerat här för att lämna en intresseförfrågan – så kontaktar vi dig. Eller ring direkt!

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Jag är intresserad av

  BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

  Kontakta Oss

  036-14 16 29
  info@stahlgrensvvs.se

  Postadress
  Box 263
  561 23, Huskvarna

  Besök Oss

  Besöksadress
  Ståhlgrens VVS Service AB
  Grännavägen 24C
  561 34 , Huskvarna

  Tyck till

  Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

  Tipsa oss

  Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Copyright © 2022 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping