Vår historia

Vår historia

 50-åriga anor

Företagets grundare, Toivo Ståhlgren, valde inriktning VVS under sista läsåret på yrkeslinjen, 1962- 63. Debuten som rörmokare gjorde han sommaren 1963 på Haralds Rörtjänst i Huskvarna, som ägdes och drevs av hans far, Harald Svensson.

Efter något år på sin fars firma kände sig Toivo, då 17 år gammal, mogen att prova sina egna vingar. Han flyttade till Oskarshamn och fick tjänst på Järnborgs Verkstäder inom deras VVS-avdelning. Något år senare var det dags för militärtjänstgöring på l 12 Eksjö, och kort därefter gick flyttlasset åter mot Huskvarna.

Toivo trivdes bra med sitt yrkesval och återvände till sin fars firma. Nu var det högtryck med nyproduktion av villor vilket blev huvudsysslan under resten av decenniet.

1972 valde Toivo att gå sin egen väg och startade då sin egna firma Ståhlgrens VVS Service. Företaget bedrevs några år som enmansföretag men behovet av mer arbetskraft kom i takt med större efterfrågan och resulterade snart i fler medarbetare, däribland hans bröder. Under större delen av 70- och 80-talet fortsatte man med samma inriktning som tidigare och utöver service, arbetade man mest med nyproduktion av villor. 1987 registrerades bolaget som Ståhlgrens VVS Service AB.

Den stora finanskrisen i början på 90-talet drabbade stort byggnadsbranschen och även detta bolag. Att backa några steg och återigen bli ett enmansföretag blev ett faktum, men genom gott rykte och bra kontakter, lyckades man få ett större projekt under den värsta krisen, och på så sätt glida över tröskeln. Byggkrisen bidrog till att de flesta inom branschen insåg att ju bredare kunskap man har desto stabilare står man i en lågkonjunktur. De kommande åren bestod därför mycket av att försöka bredda företagets arbetsområde och på så sätt kunna stå stabilare vid eventuella framtida motgångar.

Nästa steg i utvecklingen kom 1997 då blivande svärsonen erbjöds arbete i företaget, som redan då hade 10 års erfarenhet av VVS-yrket. Gemensamt tycke om att utveckla företaget resulterade i en satsning på lärlingselever ifrån VVS-yrkesskolan i Jönköping. I takt med att företaget växte och kunskapen breddades, kunde man åtaga sig allt större projekt.

2022 var det dags för 50-års jubileum. Montörteamets storlek styrs efter behov men består idag av 7 montörer.

svartvit bild historia

Intresseförfrågan

Undvik en ekonomisk kalldusch!

Kanske vill du installera en ny toalettstol eller varför inte en ny blandare i köket? Kanske ska badrummet renoveras eller funderar du på en ny värmeanläggning? Eller ska drömhuset äntligen byggas? Oavsett projekt – hör av dig till oss. Vi berättar gärna om vad vi kan hjälpa dig med i ditt projekt. Oavsett omfattning av projekt – finns vi där.

Använd formulerat här för att lämna en intresseförfrågan – så kontaktar vi dig. Eller ring direkt!

Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Jag är intresserad av

  BadrumsrenoveringVärmesystemNybyggnad/ombyggnadService

  Kontakta Oss

  036-14 16 29
  info@stahlgrensvvs.se

  Postadress
  Box 263
  561 23, Huskvarna

  Besök Oss

  Besöksadress
  Ståhlgrens VVS Service AB
  Grännavägen 24C
  561 34 , Huskvarna

  Tyck till

  Vi på Ståhlgrens VVS strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga service därför tar vi tacksamt emot tips för hur vi kan bli ännu bättre!

  Tipsa oss

  Säker Vatten i Jönköping - Auktoriserat VVS-Företag

  Copyright © 2022 Ståhlgrens VVS i Huskvarna & Jönköping